Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Προετοιμασία για τις εξετάσεις

Το τελευταίο τρίμηνο πριν τις κατατακτήριες είναι καθοριστικό για την προετοιμασία σχετικά με τις εξετάσεις. 

Για κάποιους σημαίνει κάλυψη κενών και επαναλήψεις ή προσπάθεια να καλυφθεί η ύλη και για κάποιους είναι η στιγμή που παίρνουν την απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα. 

Σε όποια φάση κι αν βρίσκεται κάποιος, το σημαντικό είναι να υπάρχει διάθεση, επιμονή, πίστη στον εαυτό και φυσικά συστηματικό -καθημερινό- διάβασμα. 

Δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας, όπως δεν υπάρχει και σε κανένα ζήτημα που σχετίζεται με την ψυχολογία και δεν υπάρχουν και συγκεκριμένοι κανόνες. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικούς ρυθμούς συγκέντρωσης, ανάγνωσης, αφομοίωσης και διαφορετικούς τρόπους κωδικοποίησης. Το διάβασμα απαιτεί συγκέντρωση αλλά και τρόπους συγκράτησης αυτών που διαβάζουμε... 

Στην πορεία για τις εξετάσεις, ο καθένας έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τα δικά του όρια, τις δικές του δυνάμεις και τους δικούς του τρόπους αποτελεσματικού διαβάσματος. Είναι μια δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα και δημιουργική πορεία, που παίρνοντας νωρίτερα ή αργότερα κάποιος την απόφαση, μπορεί να τη δοκιμάσει... 

Καλό διάβασμα σε όλους... Καλή αρχή σε όσους τώρα ξεκινούν και καλή συνέχεια σε όσους έχουν ήδη ξεκινήσει... 

Στην ερώτηση: αν ξεκινώντας τώρα είναι εφικτό να καλύψει κάποιος την ύλη; Ποιος μπορεί να σας πει ότι δεν είναι εφικτό από τη στιγμή που υπάρχουν άτομα που τα κατάφεραν με την τρίμηνη αυτή προσπάθεια... χωρίς προηγούμενες γνώσεις και ενασχόληση με το αντικείμενο. 

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου